Nye breddeudviklere

To af vores kolleger – Michael V. Jensen og Kim Komdrup – har 20. maj bestået den praktiske prøve til breddeudviklere. Den teoretiske del blev gennemført i marts, så de to udviklere er nu klar til at blive sendt på banerne.

Stort tillykke til jer begge og held og lykke med de nye udfordringer.

Peter Kjærsgaard dømmer pokalfinalen

Fredag kl. 1700 sparkes årets pokalfinale i gang – lidt utraditionelt er det i år ikke Kr. Himmelfartsdag, men St. Bededag at finalen spillet. Finalen er i år et opgør mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Finalen er Peters første som dommer, og han assisteres af linjedommerne Niels Høg og Ole Kronlykke, Morten Krogh og Sandi Putros er måldommere, mens Heine Sørensen er 4. dommer.

Du kan et indlæg om Peter på DBU’s hjemmeside: LINK

Årets finale i kvindernes er et opgør mellem de evig rivaler Brøndby og Fortuna Hjørring. Kampen spilles lørdag kl. 1700 på Brøndby stadion, og for tredje gang i karrieren skal Fridag Mia K. Nielsen dømme finalen, med Line-Maria Rasmussen og Sidsel Rasmussen på linjerne og Tina Høj Christensen som 4. dommer. Du kan også læse mere om Frida på DBU’s hjemmeside: LINK

Thomas Kastrup vinder konkurrencen vedr. CL og EL dommere

Allerede mandag d. 13. maj udpegede UEFA dommeren til EL-finalen i Baku d. 29. maj. Finalen står mellem de to engelske hold Chelsea og Arsenal, og UEFA har udpeget italienske Gianluca Rocchi som dommer til finalen.

Dagen efter offentliggjorde UEFA, at slovenske Damir Skomina skal dømme året CL finale mellem Tottenham og Liverpool, der spilles d. 1. juni i Madrid.

To deltagere i konkurrencen havde ramt rigtig på begge dommere – Thomas Kastrup og Jacob Kobberrød. Ved lodtrækning er vinderen af de to flasker vin faldet på Thomas Kastrup – tillykke !

Dommer til DM i hotdogspisning

Vi, Aafdk, har fået tilbud om at stille med 10 dommere til finalen i hotdogspisning 2019, som foregår på Gammeltorv i Aalborg, d. 31. maj kl. 18.00. Der er fundet 10 finalister i Danmark, som skal dyste om titlen, og her kommer fodboldkommentator, Flemming Toft, og skal være konferencier. De 10 finalister skal hver især have én dommer til at kontrollere hvor mange hotdogs hver enkelt finalist spiser på 15. min.

Hvis du er interesseret i at være dommer i konkurrencen, så send da en mail til undertegnede: Lars Ø. Poulsen: larspoul67@gmail.com Dit honorar for ulejligheden vil være gratis hotdogs. Du skal møde op i vores klassiske sorte dommertøj, og medbring gerne gult og rødt kort. Mødetid: mellem kl. 17.30-17.40. PS: Har du spørgsmål så er du velkommen til at kontakte mig på 2486 3552. Med venlig hilsen Aalborg Fodbolddommerklub Lars Ø. Poulsen

Konkurrence – gæt dommerne til de to europæiske finaler

Konkurrence om at gætte dommerne til de europæiske finaler i CL og EL.

KONKURRENCE LUKKET – EL DOMMER ER UDPEGET 13 MAJ
Du skal indsætte et navn (efternavn er tilstrækkeligt) for dommere til begge finaler.
For at vinde skal du have begge dommere korrekt. Er der flere deltagere, der har begge korrekte, vælges vinderen ved lodtrækning blandt disse.

Kun AAFDK medlemmer kan deltage, og du kan kun deltage med ét svar.

Konkurrencen stopper 15. maj, eller dog senest på det tidspunkt UEFA har offentliggjort dommerne til en af finalerne. Skynd dig derfor at deltage.

Dommerklubben sætter to flasker vin på højkant til vinderen – præmien udleveres til senere møde i dommerklubben.

Du svarer på konkurrencen via Nemtilmeld: https://aafdk.nemtilmeld.dk/

Lokale oprykninger

Dommerområdegruppen har foretaget to lokale oprykninger – således er både Tobias Pedersen og Anders Krarup Andersen avanceret til serie 4.

Tobias har sin serie 4 debut på lørdag kl. 1500 i Vejgaard, mens Anders står foran sin debut i serie 4 på tirsdag d. 14/5 i Terndrup.

Stort tillykke til jer begge og held og lykke med de nye udfordringer.

Ugens europæiske kampe

I denne uge spilles returopgør i de europæiske turneringer – her kan du læse om dommerpåsætningen (opdateres løbende)

Ud over CL og EL, så har UEFA i øjeblikket gang i U17 EM-slutrunden i Irland, hvor danske Jørgen Daugbjerg Burchardt deltager. Jørgen har allede dømt en kamp ved slutrunden og skal tirsdag dømme opgøret mellem Italien og Østrig.

Tirsdag kl. 2100 er der returopgør mellem Liverpool og Barcelona, hvor Liverpool skal forsøge at hente Barcelonas 3-0 sejr fra første opgør. UEFA har til denne kamp udpeget den rutinerede tyrkiske dommer Cüneyt Cakir. Han er Fifa-dommer siden 2006 og har hele 147 internationale kampe som dommer på sit CV, herunder CL-finalen i 2015 mellem Juventus og Barcelona.

Onsdag kl. 2100 gælder det så opgøret mellem Ajax og Tottenham, hvor Ajax har en 1-0 sejr med fra første opgør. Til dette opgør har UEFA udpeget den tyske topdommer Felix Brych, der tidligere har dømt både CL finalen og EL finalen i hhv. 2017 og 2014. Brych dømmer sin internationale kamp nr. 128, når han fløjter kampen i gang i Amsterdam.

Torsdag gælder det de to returopgør i EL.
Arsenal har en 3-1 sejr med til returopgøret i Spanien mod Valencia, mens Chelsea på hjemmebane skal forsøge at eliminere Frankfurt. Her endte det første opgør 1-1.

Opgøret i Valencia dømmes af hollandske Danny Makkelie og er formentlig den største kamp hidtil i Makkelies dommerkarriere, som tidligere byder på to CL kvartfinaler som største opgaver.

Opgøret i London dømmes af rumænske 39-årige Ovidiu Alin Hațegan, der også i 2017 dømte en semifinale i EL. Hategan har været Fifa dommer siden 2008 og dømmer torsdag sin internationale kamp nr. 109

AAFDK’s yngste dommer har debut søndag

Dommerklubbens yngste medlem, William Trenskow, fyldte 15 år torsdag. Men selvom han tog dommerkursus i februar, har han måttet vente med debuten som dommer – man skal være minimum 15 år for at kunne dømme under DBU-Jylland. Søndag venter så debuten i U14 når han kl. 1100 dømmer opgøret mellem RGK og Storvorde/Sejlflod B.

Du kan læse et længere indlæg om William på DBU-Jyllands hjemmeside:

Link

Tøjaftale med Diadora forlænget

DFU har oplyst, at tøjaftalen med Diadora nu er forlænget til 2022. Der er dermed også samme udløbsdato for tøjaftalen for såvel eliten som bredden.

Aftalen omfatter fortsat, at der er gode tilbud til dommere, der er medlem af en dommerklub og DFU. Login som normalt via shopeasy.dk

Oprykning for Christian Rüdinger

Christian Rüdinger, der er en af det lokale talentarbejde, rykkes i serie 3 med øjeblikkelig virkning. Christian blev en del af talentarbejdet sidste efterår, og har vist sig klar til større udfordringer.

Stort tillykke til Christian og held og lykke med de nye udfordringer