UEFA har udtaget 19 dommere med linjedommere til årets slutrunde. Herudover er der udtaget VAR dommere samt “support match officials”, der dels fungerer som 4. dommere og dels er reservelinjedommere under turneringen.

Årets dommervalg byder på en række nyheder:

Som noget nyt er der en argentinsk dommer med til EM som en del af et udvekslingsprogram med CONMEBOL (det sydamerikanske fodboldforbund). På samme måde vil spanske Jesús Gil Manzano deltage i de Copa America 2021.

For første gang er der udtaget en kvindelig dommer til herrernes slutrunde, idet franske Stéphanie Frappart er udpeget blandt “support match officials” og således vil kunne få kampe som 4. dommer.

Listen indeholder derudover to dommere fra fem af nationerne, hvilket tydeligt indikerer et valg om at udtage de bedste dommere frem for en nødvendig fordeling på flere nationer.

Dommerne har tidligere været i træningslejr i Tyrkiet og vil fra 7. juni møde i på dommernes base i Istanbul, hvorfra de rejser ud til de enkelte kampe. Basen opretholdes indtil afslutningen af kvartfinalerne, hvorefter resterende dommere rejser til London som base for slutkampene.

Du kan se en liste over de udtagne dommere her:

#

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *